lørdag 31. desember 2011

Treningsdagbok 2011

Jeg hadde hatt fem år på krabbegir. De to siste åra fikk jeg ikke til et eneste fornuftig resultat. Jeg trengte en forandring. Jeg trengte å gire opp.

Eller sagt på en annen måte. Jeg har trent veldig moderat i 5-6 år, bare drøye 5 timer pr uke. Det gikk ganske greit de første par åra, men så fikk jeg to sesonger hvor jeg var i brukbar trim, men ikke fikk til en eneste konkurranse.

Så startet jeg «hardtreningen» 1. januar 2011. 
Fordi jeg skulle delta på trippel ironman i Lensahn i slutten av juli. Jeg var frisk og rask helt frem til juni. Så fikk jeg noen dårlige uker på grunn av noe virusgreier. Gikk til en heksedoktor i Larvik og ble frisk tidsnok til å stille kvikk til start i Lensahn. Og Lensahn ble vidunderlig vakkert. Jeg klarer ikke å huske om jeg var med på noen andre konkurranser i år, så det kan ikke ha vært viktig.

I 2011 trente jeg 482 timer. Mot normalt ca 300.
Svømming: 34 timer
Sykling: 208 timer
Løping: 156 timer
Annet: 83 timer

I 2012 har jeg bare ett eneste mål. Jeg skal være med på Norseman! Endelig, etter alle disse år, skal jeg være med på hovedløpet og ikke crew race. Jeg har veldig lyst til å stille kvikk og rask i Eidfjord. På do har jeg heng opp en liten plakat med tiden 13,29. Det er en time bedre en pers’en og muligens litt ambisiøst. Men hensikten er at plakaten skal få det til å krible nervøst. I 2013 er planen å gjøre Lensahn pånytt. Og det virkelige målet er å stå furet værbitt, sterk og klar på startstreken når jeg er 65. Sammen med gode venner. Så uansett hva jeg gjør i 2012, så skal det gjøre meg sprekere når jeg er 65.

Egentlig er jeg en moderat mosjonist, med balanse i livet, tilfreds med å være saktegående. Egentlig. Men akkurat nå har jeg en periode hvor jeg har lyst til å overdrive litt. Jeg liker overdrivelse. Så det egentlige målet for 2012 er å trene på en måte som er oppbyggelig, å ha lyst til å trene mye, men at det skal skje på en måte som gjør at jeg holder meg glad, energisk, frisk og skadefri, at all treningen jeg gjør skal gjøre meg sprekere. Det er mulig at det er det som er å trene smart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar